انواع الکتروموتور های مورد استفاده در خودروهای برقی اعم از خودروهای شهر، باری و ونهای برقی حمل مسافر در انواع موتورهای سه فاز AC induction و BLDC
قابلیت گشتاور راه اندازی بالای موتور DC سری آن را به گزینه ای مناسب برای کاربردهای کششی و خودروهای کشنده تبدیل میکند. این موتور پرکاربردترین موتور برای کاربرد کششی در اوایل دهه 1900 بود. از مزایای این موتور میتوان به کنترل آسان سرعت اشاره کرد و همچنین میتواند افزایش ناگهانی بار را تحمل کند.
تمام این ویژگی ها آن را به یک موتور کششی ایده آل تبدیل میکند. عیب اصلی موتور سری DC تعمیر و نگهداری بالا به دلیل جاروبک ها و کموتاتورها است. از این موتورها در راه آهن هند استفاده میشود. این موتور در دسته موتورهای جاروبک دار DC قرار میگیرد.این نوع موتور در لیفتراکهای برقی و خودروهای تمیز کننده زمین (Scrubber) کاربرد بیشتری دارد.
موتورهای براشلس DC شبیه به موتورهای DC با آهنرباهای دائمی است. به دلیل نداشتن چیدمان کموتاتور و جاروبک به آن براشلس (بدون جاروبک) میگویند. کموتاسیون در این موتور به صورت الکترونیکی انجام میشود به همین دلیل موتورهای BLDC بدون نیاز به تعمیر و نگهداری هستند. موتورهای BLDC دارای ویژگیهای کششی مانند گشتاور راه اندازی بالا، راندمان بالا در حدود 95-98٪ و غیره هستند. موتورهای BLDC برای رویکرد طراحی با چگالی توان بالا مناسب هستند. موتورهای BLDC به دلیل ویژگیهای کششی آن، ترجیح داده شده ترین موتورها برای کاربرد وسایل نقلیه الکتریکی هستند.
موتورهای القایی مانند موتورهای سری DC تحت عملکرد ولتاژ ثابت و فرکانس ثابت دارای گشتاور راه اندازی بالایی نیستند. اما این ویژگی را میتوان با استفاده از تکنیکهای کنترل مختلف مانند روشهای FOC یا v/f تغییر داد. با استفاده از این روشهای کنترل، حداکثر گشتاور در هنگام راه اندازی موتور که برای اعمال کشش مناسب است، در دسترس قرار میگیرد. موتورهای القایی قفس سنجابی به دلیل نگهداری کمتر عمر طولانی دارند. موتورهای القایی را میتوان تا بازده 92-95 درصد طراحی کرد. اشکال موتور القایی این است که به مدار اینورتر پیچیده نیاز دارد و کنترل موتور دشوار است.
در موتورهای آهنربای دائم، آهنرباها به چگالی شار B کمک میکنند. بنابراین، تنظیم مقدار B در موتورهای القایی در مقایسه با موتورهای آهنربای دائم آسان است. زیرا در موتورهای القایی مقدار B را میتوان با تغییر ولتاژ و فرکانس (V/f) بر اساس نیاز گشتاور تنظیم کرد. این به کاهش تلفات کمک میکند که به نوبه خود کارایی را بهبود میبخشد.